Jullie scheiding op een respectvolle manier afsluiten

Een echtscheiding maakt veel emoties los. Soms is het lastig om door verdriet en onmacht goed te blijven communiceren met je ex-partner. Toch is dat wel heel belangrijk om de scheiding op een respectvolle manier af te sluiten. Voor je eigen toekomst en zeker voor de kinderen, als jullie die samen hebben. Gelukkig is er altijd een PB Mediator bij je in de buurt, die jullie begeleidt in dit proces.

 

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Wanneer jullie naar een advocaat gaan, behandelt deze alleen het juridische gedeelte van jullie scheiding. Terwijl er nog zoveel andere aspecten komen kijken bij een scheidingsprocedure, zoals bijvoorbeeld:

  • emotioneel: hoe maak je de juiste beslissingen als je verdrietig bent?
  • financieel: wat is jullie financiële situatie na de scheiding?
  • praktisch: hoe verdelen jullie bijvoorbeeld de inboedel?
  • kinderen: kiezen jullie voor co-ouderschap of een omgangsregeling?
  • gezin en familie: wat als er een nieuwe partner in zicht komt?
  • juridische zaken en de definitieve scheiding.

 

Hoe kan PB Mediation jullie bijstaan?

Onze mediators begeleiden jou en je partner bij alle stappen in de procedure. We oordelen niet, maar streven naar eerlijke compromissen. We leggen niets op, maar informeren en ondersteunen, zodat jullie zelf beslissingen en afspraken met elkaar kunnen maken. Hebben jullie kinderen? Hun belang staat bij PB Mediation altijd op nummer één.

PB Mediation is MfN-gecertificeerd, dat wil zeggen dat wij zijn opgenomen in het kwaliteitsregister van deze neutrale stichting.

Wil je meer weten over echtscheidingsmediation?

Bezoek dan onze website ‘echtscheiding en meer…’. Hier vind je een compleet overzicht van alle diensten van PB Mediation.


Aangesloten bij: