In welke gevallen kan arbeidsmediation ingezet worden?

Arbeidsmediation, of zakelijke mediation, kan op ieder moment binnen je organisatie worden ingezet. Er hoeft zelfs nog niet eens een conflict gaande te zijn. Liever schakel je al een professionele bemiddelaar in voordat de spanning omslaat in een conflict. PB Mediation zet de tools in die bij de situatie en de betrokken personen in de organisatie passen. Bijvoorbeeld:

  • re-integratie-mediation;
  • mediation bij ziekteverzuim;
  • team-mediation;
  • exit-mediation;
  • of conflict coaching.

Hoe herken je als werkgever of manager op tijd de signalen?

Bij een conflict op de werkvloer denk je misschien allereerst aan ruzie. Maar, wanneer een van je medewerkers woordenwisselingen en discussies liever vermijdt, dan uit zijn of haar ongenoegen zich op een andere manier. Hierbij kun je denken aan stress, minder plezier in het werk, verminderde productiviteit of werkvermijding (verzuim).

Hoe kan zakelijke mediation hierbij helpen?

Discussies op de werkvloer kunnen heel goed zijn, maar dan moet er wel sprake zijn van gelijkwaardigheid. Niet iedereen is verbaal even sterk of durft zomaar alles te zeggen. PB Mediation streeft ernaar deze gelijkwaardigheid wél te creëren, door alle betrokkenen de kans te geven zich te uiten in een onpartijdige, veilige situatie. Samen gaan we voorbij aan de schuldvraag, maar zoeken juist naar manieren om spanning en conflicten op te lossen en in de toekomst te voorkomen.

PB Mediation is een erkende MfN mediator. Wil je meer weten over zakelijke, ofwel arbeidsmediation? Bezoek dan onze website over arbeidsmediation voor een compleet beeld van onze diensten.

Of neem vrijblijvend contact op, bel direct naar 06-27236250 of mail naar info@pbmediation.nl.


Aangesloten bij: